Изпълнителният директор на Дженерали Застраховане“ АД Юри Копач е новият председател на

...
Изпълнителният директор на Дженерали Застраховане“ АД Юри Копач е новият председател на
Коментари Харесай

Директорът на „Дженерали“ Юри Копач оглави Асоциацията на застрахователите

Изпълнителният шеф на „ Дженерали Застраховане “ АД Юри Копач е новият ръководител на Управителния съвет (УС) на „ Асоциация на българските застрахователи “ (АБЗ). Той беше определен за позицията по време на годишното заседание на УС на асоциацията, провело се на 17 май 2023 година

От 2018 година до момента Копач бе зам.-председател на УС на асоциацията. На новата позиция той застава след изпълнителния шеф на ЗАД „ Армеец “ Константин Велев.

Юри Копач има дълготраен професионален път в региона на застраховането. Неговата кариера в бранша стартира през 1997 година През 2002 година той става шеф „ Автомобилно обезпечаване “ и член на Управителния съвет на ЗАД „ Виктория “. През 2012 година Копач е назначен за зам.-изпълнителен шеф на сдружението.

След сливането на ЗАД „ Виктория “ с „ Дженерали България Холдинг “ през 2015 година той става изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на обединеното сдружение „ Дженерали Застраховане “ АД.

Приемам позицията със схващане за високата отговорност, която аз и сътрудниците от Управителния съвет поемаме пред нашите членове. През годините асоциацията се трансформира в това обединително звено, посредством което се образуват стратегическите цели, общите политики, а и репутацията на бранша. Наша е отговорността да развиваме и надграждаме постигнатото, с цел да може, с общи старания, да допринесем за разрастване на капацитета на застрахователния бранш “, разяснява Копач.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР